Yaşamın Tüm Renklerine Dokunarak; Yaşayarak ve Uygulayarak Öğrenme

Çocuklarımız adete bir gökkuşağının farklı renkleri gibiler ve tüm güzellikleriyle birlikte birbirlerinden farklılar ancak ‘’Yaşayarak Öğrenme’’ onlar için sağlam bir birliktelik, öğrenme ve özümseme fırsatı yaratıyor.

Okul öncesi dönem çocuklarımızın gelişimleri için altın yıllardır ve bu dönem asla tesadüflere bırakılmamalıdır.

Anaokullarımızda akademik ve sosyal gelişimi destekleyen farklılaştırılmış eğitim modelleri ile çocuklarımızı bir üst akademik basamağa hazırlarken; güvenli ve öncelikli mekanları ile renkli bir okul ortamı sunuyoruz. ”Yaşayarak Öğrenmeye” odaklanan programımız tüm gelişim alanlarındaki becerilerin, daha üst düzeylere eriştirilmesini, çeşitlendirilmesini ve zenginleştirilmesini hedefliyor. Okul Öncesi dönemde çocuklarımız için oyunların yaşamlarındaki önemi tarifsizdir ve oyunlar ile keşfederek, yaşamın tüm renklerine dokunarak, yaşayarak öğrenirler.

Oyunlar ve etkinlikler; gerçek duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak sağlar, aynı zamanda iletişim becerilerinin geliştiği, kendilerinin, bedenlerinin; benzerlik ve farklılıklarının farkına vardıkları önemli anlardır.

Öğrencilerimizin tüm kazanımları özümseyerek, sadece öğretilenleri değil, oyunlarla birlikte yaşam boyu öğrenme becerisini kazanarak gelecekteki yaşamlarında fark yaratmalarını amaçlıyoruz.

Kaliteli bir okul öncesi yaşamıyla, ilköğretim dönemindeki uyum ve başarı arasında güçlü bir bağ olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın ilköğretime geçişlerini yumuşak bir şekilde yapmalarını sağlamak için ilköğretim okulumuz ile bütünleşik çalışmalar yapıyoruz.

Bu hedefler doğrultusunda:

  • Öğrenmeyi sevip isteyen, yeniliklere açık,
  • Sorgulayabilen ve yeteneklerini kullanabilen,
  • Kendi kültürünü iyi bilen,
  • Paylaşımcı, iş birliğine açık,
  • Kendini rahat ifade edebilen, tartışabilen,

Araştırmacı, özgür düşünebilen bireyler elde ediyoruz.